zaglavlje_prokurative

vip1

Od 15.02.2013. možete preuzeti svoju godišnju pokaznu kartu na šalteru Prometa u Sukoišanskoj ulici. Morate ponijeti:

-osobnu iskaznicu,

-staru pokaznu ili 1 sliku,

-30,00 kn.

Ne morate žuriti, stare pokazne vrijede do 01.04.2013.

 Popis članova...

Više...

U 2013. godini pravo na besplatnu gradsku pokaznu kartu imaju svi članovi do 

65 godina s prebivalištem u Splitu dužim od 3 godine (i zaposleni i nezaposleni

i umirovljenici).

Da bi ostvarili to pravo trebate ići na MUP po potvrdu o prebivalištu (rade radnim

danom od 07:30 - 20:00). Tamo trebate ponijeti svoju osobnu i tražiti potvrdu o

prebivalištu za subvencionirani prijevoz i po socijalnoj osnovi ne trebate plaćati taksu!!! 

Kada izvadite potvrdu, donesite ju u Udrugu.

Morate platiti članarinu za 2013. i ispuniti obrazac, a dalje ćemo sve mi odraditi. 

Sve ovo treba napraviti najkasnije do 15.12.2012.

Vesela obavijest za naše članove: stigla je nova VIP-ova ponuda.

Nude zanimljive pogodnosti na pretplatničke linije, mobilne telefone, 

tablete i Apple iPhone.

Ponuda vrijedi do 31.08.2012.

Za više informacija kliknite na link: HSGN Vip ponuda.pdf

Zbog izrazito teških komunikacijskih problema, mnoge osobe oštećena sluha nisu u mogućnosti pratiti zakonsku regulativu koja im daje prava na osnovi gubitka sluha ili pak neka druga građanska prava iz raznih sfera života i rada. Zbog toga Udruga redovito prati sve novosti, a naročito one iz socijalne regulative, te poduzima pravne radnje u korist i za račun svoga članstva. 

 Također, Udruga pruža savjete u vezi s ostvarivanjem prava iz mirovinskog i zdravstvenog osiguranja te intervenira kod poslodavaca koji zapošljavaju gluhe osobe ukoliko su povrijeđena njihova radna prava. Zdravstvena zaštita osoba s oštećenjem sluha usredotočena je uglavnom na prevenciju gluhoće, pomoć pri nabavi slušnih aparata te na pomoć kod liječnika u ambulanti ili u bolnici. Nadalje, Udruga pruža pomoć na sudovima i kod javnih bilježnika osiguravajući tumača osobama oštećena sluha.

Socijalna skrb za članstvo bila je i ostala trajni zadatak Udruge. Pomažemo obiteljima u odgoju i školovanju djece (odabir adekvatnog zanimanja), a socijalno ugroženim i nemoćnim članovima, u situacijama kada članovi sami ili uz pomoć obitelji nisu u mogućnosti zadovoljiti svoje životne potrebe, Udruga putem donacija pokušava pronaći potrebna sredstva. Pomagalo se i pomaže se u slučajevima bolesti, nemoći, smrti, u rješavanju stambenih problema. Pomaže se u Zavodu za socijalnu skrb pri ostvarivanju prava iz socijalne zaštite, a zadnja uspješno organizirana aktivnost odnosila se na prikupljanje podataka i dokumentacije radi ostvarivanja dodatka za pomoć i njegu svim gluhim osobama, bez obzira na to jesu li zaposleni, nezaposleni, umirovljenici ili djeca te bez obzira na imovinski cenzus. Godine 2008. tuđa pomoć i njega povećana je s 280,00 na 350,00 kn. 

 U posljednja dva desetljeća (od 1991.g.) Udruga je osigurala niz novih pogodnosti za osobe oštećena sluha. Preko Udruge i Hrvatskog saveza gluhih i nagluhih osoba, naši članovi dobili su povoljno ili čak besplatno budilice, fakseve, mobitele, a sljedeći zadatak su osobna računala. Ostvaruju se popusti na telefonsku pretplatu od 50% i 20,00 kn besplatnog telefonskog razgovora mjesečno preko Hrvatskog telekoma te besplatnu mjesečnu pretplatu za mobitel i jeftinije SMS poruke preko Vip-a. Također, članovi imaju pravo na povlasticu za putovanje brodom ili vlakom 4 puta godišnje. 

 Od 2008.g. (kada je počeo pilot projekt za tumače/prevoditelje hrvatskoga znakovnoga jezika) do danas Udruga je svom članstvu pružila više od 7.000 sati usluga tumača za rješavanje raznih životnih problema (za 4 studenta na fakultetima, u Centru za socijalnu skrb, na HZZO-u, na invalidskim komisijama, kod liječnika i dr.). Gotovo da nema osobe oštećena sluha kojoj na bilo koji način nije pružena usluga iz ovog područja rada Udruge, a mnogima je pomoć pružena i više puta. Besplatna pravna pomoć te pomoć u ostvarivanju socijalnih prava svakodnevno se pružaju osobama oštećena sluha, a vrata Udruge uvijek su otvorena za potrebe članstva.

 

                                   Roni_i_Miro    Suzana

Kontakt

Udruga gluhih i nagluhih osoba grada Splita i Županije splitsko - dalmatinske
 
Bana Josipa Jelačića 6
21 000 Split
 
 OIB: 51163570253
 
Mob: +385 91 10 81 949 (sms-predsjednica Višnja)
 
+385 91 15 42 602 (prevoditeljica Suzana)
 
Tel/fax: +385 21 348 787
 
E-mail: ugnost@gmail.com
 
face     Twitter logo blue
 
IBAN:

HR92 2330 0031 1000 7291 3

 
  
suza

logo transparent srednji hr

Udruga gluhih i nagluhih osoba grada Splita i Županije splitsko-dalmatinske je korisnica Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.