zaglavlje_prokurative

Gospodin Vjeko Čuljak organizira prvi turnir gluhih u balotama.


Prijavljene ekipe:

1. Alkari
2. Rivijera
3. Brda
4. Mertojak
5. Gripe
6. Kman
U svakoj ekipi igraju 3 igrača.


Kada: u nedjelju, 17.06. 2012., s početkom u 15h.
Gdje: u Špinutu


Nagrada:

1. mjesto – medalje (sponzor HŠSG)
2. mjesto – medalje (sponzor SŠSG)
3. mjesto – novčana nagrada (sponzor Udruga gluhih i nagluhih osoba, Split)


Glavni organizator: Vjeko Čuljak
Delegat udruge gluhih i nagluhih: Bepo Nikšić
Delegat splitskog športskog saveza gluhih: Miro Opačak
Zapisnik: Melani Lušić
Snimatelj / Fotograf: Melani Lušić

balunNaši članovi su oduvijek bili zainteresirani za sportske aktivnosti. Uključivali su se u nacionalna i internacionalna natjecanja i isticali na općoj hrvatskoj sportskoj sceni. Do devedesetih godina prošlog stoljeća sport i rekreacija su bili sekcija Udruge.

Gluhi su kao vrsni sportaši osvojili mnogo vrijednih priznanja na općinskim, županijskim, državnim, ali i svjetskim natjecanjima: u Italiji, Njemačkoj, Austriji, Švedskoj, Norveškoj, Bugarskoj i Češkoj. 2006. godine znatan uspjeh postigli su na olimpijadi u Australiji.

Mnogi pehari i medalje krase vitrine Udruge i simbol su marljivosti, truda, upornosti, rada i treninga za ostvarivanje visokih ciljeva koje su sebi postavili. Najvrjednije rezultate postigli su u malom i velikom nogometu, kuglanju, atletici, rukometu, košarci i badmintonu. Stotine gluhih žena i muškaraca aktivno se bavilo ovim disciplinama. 

Odvajanjem sporta od Udruge stvaraju se zasebni  sportski klubovi kao posebne pravne osobe. Najprije su formirana tri sportska kluba pod istim nazivom "Marjan" i to: za kuglanje, mali i veliki nogomet, te posebni klub za sport i rekreaciju. 

kuglanjeGodine 2003. osnovan je Splitski sportski savez gluhih kao krovna organizacija sportskih klubova za gluhe. Udruga je bila osnivač svih sportskih klubova i Saveza kao pravnih osoba te i danas pomaže sve sportske aktivnosti financijski i administrativno, jer su aktivni sportaši redovni članovi Udruge. Danas u sportskim klubovima ima stotinjak aktivnih sportaša u raznim disciplinama.

U okviru programskih zadataka Udruge ostala je samo rekreacija. 2006. godine osnovana je sekcija za fitnes i aerobik koju pohađa 35 žena raznih životnih dobi.

Kontakt

Udruga gluhih i nagluhih osoba grada Splita i Županije splitsko - dalmatinske
 
Bana Josipa Jelačića 6
21 000 Split
 
 OIB: 51163570253
 
Mob: +385 91 10 81 949 (sms-predsjednica Višnja)
 
+385 91 15 42 602 (prevoditeljica Suzana)
 
Tel/fax: +385 21 348 787
 
E-mail: ugnost@gmail.com
 
face     Twitter logo blue
 
IBAN:

HR92 2330 0031 1000 7291 3

 
  
suza

logo transparent srednji hr

Udruga gluhih i nagluhih osoba grada Splita i Županije splitsko-dalmatinske je korisnica Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.